viernes, 4 de enero de 2008

Carta 4 dels Reis d'Orient: L'Ajuntament

Per acabar volíem fer una última parada a l’Ajuntament de Catarroja, un altre dels agents responsables de l’especulació. Com sabeu aquest poble està governat pel PP, amb l’ajuda servil d’Unió Valenciana, un partit disfressat d’un valencianisme retrògrad i reaccionari, que també és culpable de l’aprovació del Nou Mil·lenni. No entrarem a valorar ara la suposada ideologia d’aquest partit, solament direm que abans d’arribar a Catarroja hem passat per Menorca, Perpinyà i Lleida i hem utilitzat el mateix traductor per entendre les cartes dels xiquets i les xiquetes de totes aquestes terres...
Sense entrar més en el calat dels seus governants, hem vingut ací per denunciar les polítiques que es dissenyen dins d’aquest edifici. Mentre hi ha barris en constant degradació, com el de les Barraques, els polítics es dediquen a projectar nous pobles. Recordem que el Nou Mil·lenni triplicarà la població de Catarroja i això suposarà un augment de les deficiències ja existents en els serveis públics. Mentrestant, els vostres joves continuen estudiant en barracons i també sabem que compartiu l’ambulatori amb els veïns i veïnes de Massanassa i Albal.
A més, amb 40.000 habitants més, augmentaran considerablement els residus sòlids i les aigües residuals, i no s'ha previst cap solució per tractar-los, pel que pot posar en perill l'entorn natural de la població, en especial l'Albufera. Per no parlar de la destrucció del patrimoni cultural i històric.
Per aquests motius deixem també carbó a les portes de l’Ajuntament, per estar més preocupat per la seua butxaca i no pels problemes reals dels catarrojins i les catarrojines, els de hui i els del futur, que són els que hauran de patir les dures conseqüències de les atrocitats realitzades en el present.

Amb aquest recorregut hem volgut assenyalar els punts calents de l’especulació a Catarroja, per portar als responsables de tanta destrucció allò que es mereixien. Però aquests quatre punts són solament una part de tot un engranatge molt més gran, molt més global. Permeteu-nos fer una reflexió final.
Nosaltres, que com ja hem dit viatgem molt, coneguem casos pareguts en altres zones. El que hem vist hui ací és solament una conseqüència més d’un sistema basat en la lògica irracional del mercat, de l’oferta i la demanda, sense tenir en compte les necessitats reals dels ciutadans del món. Però hui no tot és negatiu, no tot el món mereix carbó en aquest món. Per sort, molta gent ha pres consciència del problema d’aquesta societat i s’ha organitzat per mostrar el seu desacord. Però no solament a Catarroja contra el Nou Mil·lenni, també en altres comarques del nostre país, però també a l’altra banda de la mediterrània i en altres continents. Cada vegada són més les veus que s’alcen per denunciar un sistema construit sobre el benefici d’una minoria amb el treball i els esforços de la majoria.
Nosaltres creguem que la lluita contra l’especulació a Catarroja ha de coneixer els responsables immediats d’aquestes polítiques depredadores, però ha d’entendre també que aquesta lluita és la mateixa que a molts altres pobles del planeta, i no solament pels problemes relacionats amb l’especulació i el territori. El que heu d’entendre és que l’origen del vostre problema, l’arrel d’aquesta situació, és la mateixa que la dels problemes dels joves, que es veuen abocats a un treball precari i temporal; de les dones, que es veuen discriminades a tots els nivells; dels treballadors i les treballadores, que es queden a l’atur mentre les empreses se’n van als països del tercer món en buscà de ma d’obra barata; dels immigrants, que sacrifiquen tots els dies les seues vides per arribar a un continent que els rebutja per pur racisme; dels xiquets del tercer món, explotats per empreses dels països rics i que no tenen cobertes les seues necessitats mínimes (alimentació, educació, etc); o dels estudiants, que veuen com les seues taxes augmenten constantment.
Tots aquests problemes, i molts més, estan units perquè tenen com a causa comú un sistema basat en la competitivitat, l’egoisme, la desigualtat i la discriminació. Per això mateix totes aquestes lluites s’han d’unir per aconseguir un món diferent on les relacions humanes siguen més igualitàries, on es respecte el medi ambient i on ningú estiga discriminat per motius de sexe, gènere o cultura. Solament amb aquesta visió global del problema s’aconseguirà una transformació real de la nostra societat. I aquest món diferent no solament és possible, és necessari i urgent.
Sabem que ací, a Catarroja, són moltes les persones que han posat el seu granet d’arena per construir un altre món, ja siga protestant contra el Nou Mil·lenni, defensant el patrimoni històric, exigint serveis dignes per als barris o en moltes altres qüestions. A totes i tots vosaltres el nostre més sincer agraïment.
Ara, per acabar la cercavila, els reis d’Orient hem preparat un sopar de pa i porta al Casal Jaume I.

Sense més, ens acomiadem desitjant-vos a totes i a tots un feliç 2008, esperant que aquest siga un any ple de lluita, resistències i esperança.

Els Reis d’Orient
3 de gener de 2008

No hay comentarios: