viernes, 4 de enero de 2008

Carta 1 dels Reis d'Orient: Les empreses immobiliàries

Benvinguts i benvingudes a la cercavila de reis contra l’especulació.

Enguany els Reis d’Orient hem decidit vindre a Catarroja per portar carbó als especuladors que estan acabant amb aquest poble.

Immersos de ple en les festes de nadal, on la fraternitat, la igualtat i les bones voluntats es venen com un producte més en aquest terratrèmol consumista en que s’ha convertit la nostra societat, nosaltres hem vingut ací per assenyalar als responsables de la destrucció del medi ambient i del nostre patrimoni històric i cultural.

Hem sabut que a Catarroja s’ha aprovat un macroprojecte urbanístic, conegut com a Nou Mil·lenni, de més de 12.000 habitatges amb camps de golf, centres comercials, etc. Nosaltres, que tot ho vegem, sabem qui són els culpables de la destrucció del vostre poble i hem vingut ací per donar-los el regal que es mereixen.

La primera parada la fem davant d’una empresa immobiliària, en aquest cas “Futur Habitat”, responsable de molts casos d’especulació a la comarca de l’Horta Sud, però som conscients que hi ha moltes altres immobiliàries culpables, com per exemple Llanera, que junt a l’Institut Valencià de l’Habitatge, són els artífexs del projecte Nou Mil·lenni, que acabarà amb l’horta de Catarroja i posarà en perill la seua identitat com a poble.
Les immobiliàries s’han passat tot l’any destruint el territori, comprant als polítics i explotant als treballadors immigrants. Juguen un paper mafiós i són les principals beneficiàries del model d’especulació urbanística que envaeix els nostres pobles i ciutats. Per això els portem carbó. S’han portat mal i és l’únic que es mereixen.
Les immobiliàries, darrere d’una façana de bons ciutadans, ben vestits amb locals ben acondicionats i amb grans il·luminacions i aparadors, amaguen un tèrbol negoci, que tots coneguem i que damunt està considerat com a legal.
Aquestes empreses tenen un paper de mediadors, són els intermediaris, els encarregats de comprar i vendre bens immobiliaris, intentant traure el màxim benefici a un be que és, o com a mínim diu la seua constitució que és, un dret bàsic de tota la ciutadania, ens estem referint a l’habitatge digne.
A Catarroja, i a tota la comarca, hi ha milers de cases buides, en canvi els governants i les constructores continuen destruint el nostre patrimoni natural sota l’argument de crear cases per als joves. Que no vos enganyen, el seu únic objectiu és el benefici propi. El que calen són polítiques de rehabilitació dels barris històrics dels nostres pobles.
Els joves cada vegada teniu més dificultats per accedir a un habitatge propi, les hipoteques pugen de manera desorbitant (recordeu que l’Euribor està ja per damunt del 4% i continua pujant!), mentre que els preus dels pisos anomenats de protecció oficial són inassumibles (la pujada està al voltant del 10%). Al mateix temps els sous baixen, el contractes temporals cada vegada són majors i la precarietat de la vida augmenta. Actualment els joves han de dedicar pràcticament la meitat del seu sou per a pagar la hipoteca o el lloguer d’un pis i les condicions laborals són més be lamentables: Només un 15% de les persones ocupades entre 18 i 24 anys tenen contractes indefinits i en la franja d’edat entre 24 i 30 anys el tenen només un 30%. Sense oblidar que més del 20% dels joves estan a l’atur.

Per tot això denunciem el paper de les empreses immobiliàries que especulen amb un dret bàsic: l’habitatge digne. Hipotequen el nostre futur en benefici d’uns pocs. Per això, aquests nadals, totes aquestes sangoneres no rebran res més que carbó.

Nosaltres, els reis d’Orient, ho tenim clar:
Cases per a totes i tots! Negoci per ningú!

Els Reis d’Orient
3 de gener de 2008

No hay comentarios: