viernes, 4 de enero de 2008

Carta 2 dels Reis d'Orient: L'Alcalde

La segona parada la fem ací, al costat del mercat, al centre de Catarroja. Ací davant viu un dels principals culpables de l’especulació al vostre poble, estem parlant de l’alcalde del Partit Popular, Francisco Chirivella.
Els mitjans de comunicació parlen constantment d’escàndols de corrupció a ajuntaments com Marbella, Orpesa, Benidorm o Madrid. La trama especulativa de Catarroja no té res que envejar a tots aquests casos.
Amb el govern anterior Francisco Chirivella era el regidor d’urbanisme i amb ell va apareixer el PAI Nou Mil·lenni. Ell és el responsable de la requalificació de 1.700.000 m2 de sòl agrícola i ramader protegit, que es convertirà en urbanitzable.
Més enllà de la seua política urbanística, la seua actitud és totalment caciquil, autoritària i antidemocràtica. Convoca els plens municipals a hores intempestives per evitar que hi haja protestes contra la seua política depredadora. No deixa parlar als plens i expulsa a aquells que no pensen com el seu partit. A més controla els mitjans de comunicació locals i fa ús d’ells per vendre els seus projectes.
La seua actitud els últims mesos en relació a la destrucció de l’alqueria de l’Hort dels Mestres ha sigut, si més no, dantesca. Com sabeu tots, el passat 12 d’octubre aquesta alqueria centenària va ser parcialment enderrocada per l’empresa Córcoles (curiosament la utilitzada per l’Ajuntament del senyor Chirivella). Segons l’alcalde l’ensorrament d’aquest edifici en el cor del PAI Nou Mil·lenni fou primer culpa de la pluja. Nosaltres no sabem com funciona la pluja per aquestes terres, però com a mínim, a l’altra banda de la Mediterrània, quan l’aigua fa caure un edifici no organitza després els enderrocs en grups de materials. Després, l’alcalde va argumentar que havia sigut una brigada de neteja i que havia sigut un accident. A Orient tampoc sabíem que al País Valencià les empreses d’enderrocs es dedicaven a netejar el camp...
Per si això fora poc, l’Ajuntament dirigit pel senyor Chirivella encara no s’ha dignat a donar una resposta al grup de veïns acampats per protestar davant aquest atemptat cultural, que exigeixen la consolidació, la reconstrucció i la protecció de les alqueries de la zona.
Més be tot el contrari, l’alcalde ha tractat amb total menyspreu les persones compromeses amb el futur del seu poble i ha intentat silenciar la seua protesta.
Aquestes persones han arribat a rebre fins i tot amenaces i insults de part de persones properes al senyor Chirivella, entre les quals es troba fins i tot un familiar seu.
Açò són simplement algunes mostres de l’actitud d’aquest alcalde amb el poble de Catarroja. No sabem si els catarrojins i les catarrojines estan habituats a aquestes situacions, però el que sí que tenim clar és que en aquest i altres casos hi ha moltes coses que no encaixen i moltes preguntes que necessiten respostes. Per tot això, per especulador, per corrupte i per cacic, els reis d’Orient li portem carbó a Francisco Chirivella.
Perquè ací, com a Marbella i tants altres llocs, també hi ha polítics corruptes.

Els Reis d’Orient
3 de gener de 2008

No hay comentarios: