viernes, 4 de enero de 2008

Carta 3 dels Reis d'Orient: El Partit Popular

En tercer lloc volíem fer una parada a la seu del Partit Popular, que des de fa anys governa en aquest poble i en aquest país. Podríem dir moltes coses d’aquest partit, més enllà de la política urbanística, com la seua relació directa amb Alianza Popular i la seua fundació per coneguts dirigents del “Movimiento Franquista”, que exprimí el vostre poble durant pràcticament 40 anys.
Però ara ens volem centrar en parlar del paper del Partit Popular com a agent especulador arreu de les comarques del País Valencià.
El partit dirigit per Francesc Camps va aprovar una nova llei urbanística, la LUV, per facilitar la posada en marxa de desenes de PAI’s a diversos pobles de la nostra geografia. Aquesta llei va nàixer sense cap consens i fins i tot la Unió Europea, des de Brussel·les, ha denunciat que aquest nou marc legal no era sostenible per al medi ambient i que facilitava l’especulació amb el territori.
Si fins i tot la Unió Europa, nascuda amb un esperit totalment neoliberal, critica aquesta llei del PP, creguem que no calen més arguments per rebutjar la Llei Urbanística Valenciana.

En aquestes dates nosaltres, els reis d’Orient, viatgem molt per les comarques valencianes i sabem que aquests no són els únics polítics responsables, són molts els ajuntaments d’altres colors amb casos d’especulació urbanística, com Cullera o Canet d’En Berenguer, però esperem que siguen casos aïllats. En canvi, en el cas del Partit Popular, trobem que aquesta és la norma general als ajuntaments que governen. Marina d’Or, l’AVE o Terra Mítica són simplement els casos més sonats de polítiques que trinxen el nostre territori per enriquir uns pocs, però a cada poble governat pel PP podem trobar casos pareguts a aquests i al de Catarroja.
Per tot això, nosaltres no volíem passar per ací sense deixar també carbó a la seu del Partit Popular. Perquè estem farts de polítics corruptes que solament pensen en ells, sense preocupar-se per el medi ambient, creant espais deshumanitzats que malbaraten els nostres recursos, prenent el control de la nostra terra, dels nostres pobles, ciutats i barris, dels nostres horts, de la nostra herència històrica i ecològica, canviant-nos la taronja per un nou monoconreu: el del seu benefici.

Prou destrucció del territori!
Fora polítics corruptes!

Els Reis d’Orient
3 de gener de 2008

No hay comentarios: